יום ראשון, 1 במרץ 2015

מאפינס ללא סוכר וגלוטן



מאפינס / ללא גלוטן - ללא סוכר

המאפינס האלו פריכים ומתוקים, למתכון הזה כמובן אפשר להוסיף תוספות שונות לפי מה שאוהבים או לפי מה שיש בבית... אתן כמה אפשרויות.


בלילה:

20 תמרים מושרים במים
2 כוסות קמח כוסמת
1 כוס קמח אורז 
1 כוס מים (אפשר גם חצי כוס רכז תפוחים)
1/2 כוס שמן חרצני ענבים
1 אבקת אפיה (ללא אלומיניום)
2 בננות בשלות

נגלען את התמרים ונעביר למעבד מזון, אחרי שהם טחונים היטב נוסיף את שאר החומרים, נטחן עד קבלת בלילה אחידה ורכה, אם היא סמיכה יש להוסיף קצת מים.

תוספות:

אפשרות 1 - להוסיף עיגולי בננה ולבחוש לבלילה.
אפשרות 2 - לחתוך 2 תפוחים לקוביות לבשל אותם קצת בסיר עם שמן קוקוס וקינמון כשהם מתרככים להוסיף לבלילה.
אפשרות 3 - להוסיף שברי אגוזים.
אפשרויות נוספות: קקאו / קוקוס / אגסים כל פרי אחר שיש בבית.


כשהבלילה מוכנה לשים עם כף בתבנית עם שקעים משומנת מעט, הכמות מספיקה ל כ 24 מאפינס.


קישוטים למעלה:

קינמון, קוקוס, קקאו, עיגולי בננה, 

אחרי שקישטנו נכניס לתנור מחוחם ל 180 מעלות ל 18 דקות ואז לבדוק עם קיסם. כשהקיסם יבש המאפינס מוכנים.


                  לבריאות,
                                  יסמין

אין תגובות:

פרסום תגובה