אני מתחילה להנות יותר ויותר מהישיבה ליד המחשב על מנת לחלוק ידע ומתכונים...
והמתכון הבא מוקדש באהבה לענבל,
אני לא בטוחה שהשם חביתה הוא המתאים ביותר, אולי פנקייק בגלל הבלילה, או קיש שנאפה במחבת...
אבל בכל שם זהו מאכל טעים, מזין ומשביע.
אז... קדימה לחגיגה
1/2 כוס מים
גמבה / חציל / קישוא / תפו"א /
תרד / מנגולד / פטרוזילה / כוסברה (ניתן לערבב או לבחור את הירק האהוב)
פפריקה
כוסברה
כמו שהבנתם, שחקו עם הירקות כיד הדימיון הטובה עליכם,
תכתבו תגובות פה בבלוג ולא רק בפייסבוק,
אשמח לדעת אם יצא טעים ואם שיניתם ויש לכם רעיונות נוספים.
לבריאות!!!
והמתכון הבא מוקדש באהבה לענבל,
חביתת חומוס או חביתת עדשים
כל מי שלא אוכל ביצים וגם לנמנעים מגלוטן ימצא את המתכון הזה כמשדרג רציני לתפריטאני לא בטוחה שהשם חביתה הוא המתאים ביותר, אולי פנקייק בגלל הבלילה, או קיש שנאפה במחבת...
אבל בכל שם זהו מאכל טעים, מזין ומשביע.
אז... קדימה לחגיגה
חומרים:
1/2 כוס קמח חומוס או קמח עדשים (הכתומות הכי עדינות וטעימות)1/2 כוס מים
תוספות:
בצלגמבה / חציל / קישוא / תפו"א /
תרד / מנגולד / פטרוזילה / כוסברה (ניתן לערבב או לבחור את הירק האהוב)
תבלינים:
כורכוםפפריקה
כוסברה
הכנה:
עם מקצף (ידני) לערבב את הקמח עם המים עד לקבלת בלילה חלקה (אם הבלילה סמיכה מדי להוסיף מעט מים), להוסיף את התבלינים, מעט מלח (אני אוהבת לשים רוטב סויה במקום מלח),אפשרות 1:
להוסיף לבלילה בצל קצוץ, תרד, קישוא מגורד, לערבב היטב ולשפוך חצי מהבלילה למחבת חם עם מעט שמן זית, לכסות את המחבת במכסה ואחרי כדקה להנמיך את האש, אחרי כ 5 דקות לבדוק אם הצד התחתון נאפה וניתן להפוך בקלות. להפוך עם תרוד את החביתה ולאפות עוד כ 3-4 דקות.אפשרות 2:
לטגן בצל, להוסיף מנגולד, לטגן בנפרד פרוסות חציל, לטגן רצועות של גמבה, לתבל ולהוסיף לבלילה המקורית, לטגן במחבת כמו בהנחיות באפשרות 1. - זו הגירסה הכי מפנקת, אבל גם דורשת יותר השקעה של הכנה וגם פחות בריאה בגלל הטיגון.אפשרות 3:
חביתה פליין - הבלילה המקורית (ההיא שם למעלה שבשלב ההכנה) ללא תוספות. ובכל זאת.... יוצא מאד מאד טעים עם כמות נכבדה של זעתר איכותי.כמו שהבנתם, שחקו עם הירקות כיד הדימיון הטובה עליכם,
תכתבו תגובות פה בבלוג ולא רק בפייסבוק,
אשמח לדעת אם יצא טעים ואם שיניתם ויש לכם רעיונות נוספים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה