יום שני, 16 במרץ 2015

מרק עדשים כתומות


ימים כל כך אינטנסיבים וכבר השתוקקתי לשבת לכתוב, בעיקר אחרי ששבתי מסדנת כתיבה ב'זמן מדבר' שם בישלתי לקבוצת הכותבים מטעמים טבעוניים, היה נפלא מכל הבחינות והחלטתי לשתף במתכון של מרק הכי פשוט להכנה והכי טעים שיש.

ו... אל תצחקו עליי.... כשאני אוכלת את המרק הזה אני מרגישה כאילו יד רכה מלטפת אותי מבפנים....


מרק עדשים כתומות                        

מרק עדשים כתומות
                      

חומרים:

2 כוסות עדשים
בצל קטן
בטטה
סלרי
פטרוזיליה


ההכנה:

שוטפים את העדשים, שמים בסיר וממלאים מים שיכסו אותן כפול מגובהן.
מבשלים ומנקים את הקצף הלבן עם כף, מוסיפים את הבצל קצוץ ואת הבטטה שחתכנו לקוביות לא גדולות.
מוסיפים גבעול של סלרי בשביל הטעם והבריאות, אפשר להוציא אותו בסיום.
כל הסיפור מתבשל כעשרים דקות, אם חסר מים מוסיפים.
מתבלים בכורכום, כוסברה (הזרעים), פפריקה, אפשר גם חוואייג' למרק ומלח לפי הטעם.
קוצצים פטרוזליה ומוסיפים.
בהגשה אפשר לזלף שמן זית מעל.


                                      לבריאות!!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה