יום שבת, 28 בפברואר 2015

מאפונים - ללא גלוטן

ההתחלה

אני תמיד מקבלת בקשות למתכונים של דברים שאני מכינה וזה אף פעם לא בשלוף אצלי כי אני מאלתרת, יוצרת, מוסיפה לפי מצב הרוח (ותכולת המקרר...) ובעיקר חוגגת לי עם הפרודוקטים במטבח.
ובכל זאת, אנשים מבקשים ואני הבטחתי... אז לא נותרה ברירה אלא לשבת ולכתוב. והנה אני כאן.

הנה לפניכם מתכון למאפונים שהם בסגנון מאפינס אבל מלוחים.


מַאָפוֹנִים - ללא גלוטן



בלילה:



1 כוס - קמח עדשים כתומות
1 כוס - קמח כוסמת
1 כוס - כוסמת מונבטת
1/2 כוס שמן זית
אבקת אפיה
מעט מלח
וחצי כוסות מים
2 כפות שמרי בירה
תבלינים - כוסברה (זרעים), כורכום, פפריקה, אפשר לשים זעתר.

לשים את החומרים במעבד מזון עד קבלת מרקם אחיד, הבלילה סמיכה אך נוזלית.

אפשרויות לתוספות:
  • בצל מאודה עם פטריות
  • מנגולד
  • קישואים
  • קייל
  • ברוקולי
את התוספות להוסיף לבלילה ולטחון מעט שהירקות לא יטחנו כליל.

לשים עם כף בתבנית עם שקעים משומנת מעט, הכמות מספיקה ל כ 20 מאפונים.

קישוטים:
  • מלח גס
  • שומשום
  • צ'יה
  • קצח
  • זעתר
אחרי שקישטנו נכניס לתנור מחוחם ל 180 מעלות ל 18 דקות ואז לבדוק עם קיסם.

בהצלחה!! יסמין



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה