יום שלישי, 31 במרץ 2015

בייק רולס


המאכל הבא אהוב על כל בני הבית, כולל סאפי הקטן (כבר בן 6, אבל תמיד נשאר הקטן בבית...), מדובר על דפי אורז במלית אפויים בתנור, זו מעין גרסת בורקס בביתנו נטול הגלוטן...

בייקרולס


חומרים:

דפי אורז קטנים
1 בצל בינוני
4 תפוחי אדמה
2-3 עלי מנגולד שטופים היטב

לקרם קשיו: (באדיבות נקטר המקסימים)

1 כוס קשיו,
1 כף שמרי בירה,
1 כפית מיסו בהיר,
1 שן שום
מעט כורכום ומלח

ההכנה:

המלית:

תפוחי האדמה- מבשלים בסיר עם מים עד לריכוך. כשמתרככים מקלפים את תפוחי האדמה חותכים לריבועים קטנים ומניחים בקערה.
בצל- קוצצים ומאדים בשמן זית, כשמזהיב מתבלים בכורכום, פפריקה, כוסברה, חוואיג' ומלח, מוסיפים את המנגולד הקצוץ, מערבבים ומכבים את האש אחרי 4-5 דקות.
קרם קשיו- את כל החומרים לקרם מניחים במעבד מזון ומפעילים עד לקבלת קרם חלק ואחיד. אפשר לטעום ולתקן לפי טעם אישי. (מה שישאר מהקרם יכול לשמש כממרח או לשדרג על תבשיל בשבוע הקרוב)
ועכשיו- משלבים את הכל ביחד
מוסיפים לקערת תפוחי האדמה את תכולת המחבת עם הבצל והמנגולד ושמים שתי כפות נדיבות מקרם הקשיו ומערבבים את הכל. המלית מוכנה!

גלגול דפי האורז- 

יש להכין קערה עם מים פושרים ומשטח נקי לגלגול.
שמים דף אורז בקערת מים, כשהוא מתחיל להתרכך מוציאים אותו, מניחים על המשטח ושמים דף נוסף בקערה שיתחיל להתרכך.
במרכז דף האורז שעל המשטח אנחנו שמים כף מהמלית, תופסים את הדף מהצד הקרוב אלינו ועוטפים את המלית, את הצדדים מקפלים פנימה ומגלגלים את הכל לכיוון דף האורז שנשאר, מתקבל גליל שמנמן ונחמד.
מניחים בתבנית אפיה עם ניר אפיה ועוברים לדף האורז הבא שכבר ממתין בקערת המים.
כשמסיימים ויש לנו תבנית מלאה בבייקרולס, מורחים אותם עם היד במעט שמן זית ושמים לאפיה של כעשרים דקות בתנור בחום של 180 מעלות.

אנחנו אוהבים אותם קצת זהובים וקריספים, לפעמים כדאי להפוך אחרי כעשר דקות, תלוי בתנור.




בתאבון ולבריאות,
שיהיה חג חירות שמח, יסמין


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה